Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kalafior po wiejsku

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalafior 1,5 kg
bułka tarta pikantna
jajko 1 szt
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kalafior po wiejsku

Gotujemy kalafior oddzielony różyczkami. 25 minut odcedzamy i kładziemy na rozgrzany tłuszcz smażymy 5 minut sam bez niczego. Następnie posypujemy bułka tarta dolewamy oleju i dalej smażymy do zarumieniania. Polewamy rozbełtanym jakiem z rozrobiona sola do smaku i mieszamy do zetniecia się jaka i wykładamy na talerze starcza na 4 porcje .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SmakolykiJoanny 20.08.2011 06:03
Teściowa tak robi :) twierdzi że to to dobre wiejski jedzenie czasem warto posłuchać starszych :)
Henryka2 19.08.2011 22:10
a ja tak wysublimowanego przepisu nie odważyłabym sie wypróbować! Sama wymyśliłaś?
Henryka2 19.08.2011 22:10
a ja tak wysublimowanego przepisu nie odważyłabym sie wypróbować! Sama wymyśliłaś?
ben-ka 19.08.2011 21:15
a ja tak kalafiora nie jem:) muszę spróbować,koniecznie....
Jolanta_P-S 19.08.2011 20:59
Pyszny kalafiorek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak