Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz w panierce czosnkowej smażony na masełku

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

dorsz 4 szt
jajko 1 szt
sól do smaku
masło do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz w panierce czosnkowej smażony na masełku

Filety z ryby płuczemy i osuszamy. Lekko obsypujemy przyprawą do ryb. Jajko lekko rozbijamy z dodatkiem odrobiny soli, pieprzu, czosnku i przyprawy do ryb. Do bułki tartej dosypujemy przyprawę do ryb i czosnek. Ilość przypraw zależy od indywidualnego upodobania, ale z racji tego, że przyprawę do ryb dodaję do jajka i bułki, a jednocześnie obsypuje nią rybę, do każdej z tych rzeczy dodaję tylko po odrobinie. Rybę najpierw moczymy w jajku, a później w bułce tartej. Smażymy na masełku rozpuszczonym na patelni teflonowej.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 27.01.2013 00:38
bardzo smacznie wygląda
AURELKA 27.09.2012 18:29
smaczne
Katarzyna59 27.07.2012 20:26
apetyczny
rutynka 01.06.2012 12:08
mm pycha
kaja1991 15.04.2012 18:56
super
olkaaa 01.04.2012 11:18
bardzo fajny pomysł
anula250 31.03.2012 21:12
bardzo fajny
senninha 21.02.2012 10:50
nie próbowałam z przyprawą do ryb, ale chyba warto :)
Ada-Gaba 03.02.2012 14:29
smaczne
cooleczka 21.11.2011 09:36
smaczne :)
Andzia1977
Andzia1977 11.10.2011 20:54
pyszotka
rjustysia 29.09.2011 12:09
Smażone na maśle zawsze smakuje lepiej.
karolcia_zip 21.09.2011 15:46
uwielbiam czosnek i rybki, musi super smakować
Joanna108
Joanna108 06.09.2011 07:51
panierkę wykorzystam nie tylko do dorsza :)
smakoszek 05.09.2011 11:10
pyszna rybka
barbara11561 27.08.2011 13:59
pyszniutka:)
Dorian 20.08.2011 21:35
pycha na maselku... ale aromat....

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak