Sposób przygotowania

Grzyby moczymy w wodzie. Potem kroimy na kawałki i dorzucamy do bulionu. Bulion gotujemy, wrzucając listki i ziele dodajemy obraną marchewkę pokrojoną w półplasterki. Buraki obieramy i kroimy w słupki, dorzucamy do gotującej się zupy. Gotujemy,aż buraki będą miękkie, wtedy dolewamy esencję z butelki, doprawiamy do smaku solą, pieprzem, sokiem z cytryny i cukrem.
Nie gotujemy buraków zbyt długo, bo barszcz straci kolor.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    monisia1977

    uwielbiam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    tekla

    barszczyk bardzo się udał, do dobrych przypraw polecam jeszcze koncentrat buraczków od Gomaru Pińczów, pycha :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !