Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Winno bakaliowe muffinki

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

margaryna Kasia 125 g
cukier 1/2 szk
mleko 75 ml
jajko 2 szt
żurawina 1 łyżka
orzechy nerkowca 1 łyżka
rodzynki 1 łyżka
migdały 1 łyżka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
mąka 300 g
cukier puder 2 łyżka
białe wino 75 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Winno bakaliowe muffinki

Kasię roztopić i ostudzić.
Do Kasi dodać cukier, jajka, mleko i wino i wymieszać.
Do masy płynnej dodać bakalie oraz mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia.
Wszystko kilka razy zamieszać i nakładać masę do foremek na muffinki do 3/4 wysokości.
Muffinki piec 20 minut w temperaturze 180 stopni.
Lekko przestudzone babeczki posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

czekoladka_m 11.01.2012 13:56
Mnie też ciekawi ich smak, z winem nie piekłam:)ani nie jadłam:)
cukiereczek 28.11.2011 11:26
ciekawe
aguus 19.08.2011 19:33
Pięknie wyrosły i muszą być pyszne!
Misiabe 19.08.2011 19:15
na pewno wypróbuje!!
halinka1011 19.08.2011 18:54
smakowite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak