Sposób przygotowania

Z cukru pudru i wody utrzeć lukier.
Mleko lekko podgrzać, wkruszyć do niego drożdże i wsypać 2 łyżki cukru.
Zostawić drożdże do wyrośnięcia.
Kasię roztopić i wystudzić.
Żółtka dokładnie utrzeć z resztą cukru i cukrem waniliowym na puszystą masę.
Do miski przesiać mąkę, dodać sól, tłuszcz i wyrośnięte drożdże.
Wszystko dokładnie wyrobić, przykryć ciasto ściereczkę i odstawić do wyrośnięcia.
Truskawki zmieszać z mąką i cukrem.
Gdy ciasto wyrośnie odrywać kawałki, nadziewać truskawkami, formować kulki i układać bułki na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia zostawiając odstępy.
Bułki piec 30 minut w temperaturze 175 stopni.
Wystudzone bułki posmarować lukrem

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata113

    świetny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    Misiabe

    smakowite!!
  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Wyglądają genialnie! :)
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    wypieki drożdżowe zawsze zawsze są genialne
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    wypieki drożdżowe zawsze zawsze są genialne
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    pulchne bułeczki z pysznym nadzieniem

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !