Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mintajowe racuszki

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mintaj 800 g
jajko 2 szt
pęczek szczypiorku 1 szt
mleko 200 ml
kasza manna 2 łyżka
pieprz 1/2 łyżeczka
fit up do ryb i owoców morza 1 łyżka
sól 1 łyżeczka
olej do smażenia 200 ml
bułka czerstwa 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Mintajowe racuszki

Umytą i osuszoną rybę zmielić.
Bułkę namoczyć w mleku i odcisnąć.
Do miski wrzucić rybę, bułkę, wszystkie przyprawy, zmiksowane jajka i posiekany szczypiorek.
Na patelni rozgrzać olej.
Wyrobić masę, kłaść porcje masy łyżką formując racuszki i smażyć po około 4 minut z każdej strony.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magula 20.07.2012 09:37
musze wypróbowac
rjustysia 17.06.2012 20:15
Bardzo chętnie zjadłabym teraz taką rybkę:)
treonina 03.10.2011 12:28
Ryba w każdej postaci jest pyszna!
Małgorzata113 19.08.2011 18:24
świetny przepis
czekoladka_m 19.08.2011 17:56
Wyglądają bardzo smakowicie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak