Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kompot z rabarbaru

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rabarbar 1 kg
galaretka wiśniowa 1 szt
woda 2,5 l
cukier 5 łyżka
sól 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: kompot z rabarbaru

Do garnka wlać wodę.
Rabarbar umyć, obrać i pokroić na kawałki 1-1,5 cm.
Pokrojony rabarbar wrzucić do garnka i gotować około 10 minut.
Na koniec wsypać cukier i galaretkę oraz sól i mieszać aż galaretka się rozpuści.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wokalista 14.12.2011 12:26
kocham ra ba rb ar !
cukiereczek 30.11.2011 09:30
kompot własnej produkcji jest najlepszy
jolanta19 29.09.2011 20:02
ja też lubię ale w postaci zupy z makaronem!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak