Sposób przygotowania

50 g wiórków kokosowych
1 l mleka
1 kostka margaryny Kasia
3/4 szk cukru
1 duży cukier waniliowy
4 łyżki kakao
1 i 1/3 szk kaszy manny

Polewa:
1/3 kostki margaryny Kasia
1 szk cukru pudru
2 łyżki kakao
2 łyżki wody

25 g wiórków do posypania
2 duże paczki herbatników Petitiki

Składniki na polewę rozpuścić na maleńkim ogniu uważając aby się nie zagotowała.

Do garnka wlać mleko, dodać oba cukry, kakao i margarynę i zagotować.
Do gotującego się mleka wsypać kaszę zmieszaną z wiórkami energicznie mieszając aby nie zrobiły się grudki.
Masę gotować około 4 minuty.
Na blaszkę wyłożyć warstwę ciastek, na nią wyłożyć masę i wyrównać powierzchnię.
Następnie masę przykryć drugą warstwą ciastek.
Gdy masa przestygnie ciasto polać polewą i posypać wiórkami.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    eewelina

    ciekawe
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    ja to ciasto znam ale pod inną nazwą
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    aguus

    Uwielbiam ciasta kokosowe!
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    PYCHOTKA
  • 0
    original
    Opublikowano

    Andysz

    fajny przepis;))

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !