Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos boczkowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

boczek wędzony 500 g
marchew z groszkiem i kukurydz 1 słoik
koperek 1 łyżka
woda 1/2 szk
mąka ziemniaczana 1 łyżeczka
pieprz 1/3 łyżeczka
cebula 2 szt
sos sojowy jasny 2 łyżka
natka pietruszki 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Sos boczkowy

Boczek pokroić w sporą kostkę.
Podsmażyć na patelni, dodać pokrojone cebule i dalej smażyć aż cebulka się przyrumieni.
Na koniec dodać mieszankę, przyprawy, koperek i pietruszkę.
Wszystko przemieszać i zagęścić mąką zmieszaną z woda, zagotować.
Podawać z makaronem lub jak kto lubi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 27.11.2011 07:49
pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak