Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kandyzowana skórka pomarańczowa

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pomarańcze 2 szt
cukier 1 szklanka
cukier waniliowy 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: kandyzowana skórka pomarańczowa

Owoce dokładnie myjemy nacinamy nożem na cząstki i delikatnie zdejmujemy skórkę,moczymy ją dobę w wodzie kilkakrotnie ją zmieniając.Kroimy ją w cienkie paseczki zasypujemy cukrem i dusimy na małym ogniu aż skórka stanie się szklista,dodajemy sok wyciśnięty z jednej pomarańczy i cukier waniliowy i chwilę dusimy razem i przekładamy do słoika.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorotka0000025 25.08.2011 18:40
mniam mniam
eewelina 19.08.2011 16:57
A nie potrzeba tej skórki najpierw sparzyć wrzątkiem?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak