Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

konfitura z ananasa

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ananas 1 kg
cukier 1/2 kg
woda 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: konfitura z ananasa

Ananasa obieramy ze skóry i kroimy na kawałki usuwając twardy rdzeń i wkładamy do gorącego syropu ugotowanego z połowy kilograma cukru i szklanki wody.Gotujemy i odstawiamy.Następnego dnia czynność powtarzamy,trzeciego dnia smażymy aż będzie szklisty ok 15 min na małym ogniu.Pod koniec smażenia można dodać kieliszek rumu.Przekładamy do słoików i zakręcamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 15.12.2011 15:52
fajna
dorotka0000025 25.08.2011 18:40
mniam mniam
suzana 19.08.2011 16:23
CIEKAWE

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak