Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

konfitura z arbuza

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

arbuz 1 kg
cukier 3/4 kg
cukier waniliowy

Przepis i sposób przygotowania na: konfitura z arbuza

Arbuza obieramy cienko ze skóry,zostawiając jasny miąższ, usuwamy pestki i miękkie części,kroimy w kostkę i wkładamy do garnka,zasypujemy cukrem przykrywamy i wstawiamy na dwie godziny do lodówki aby puścił sok.Smażymy na małym ogniu aż stanie się szklisty następnie dodajemy wanilię lub cukier waniliowy mieszamy i przekładamy do słoików zakręcamy i stawiamy do góry dnem do wystygnięcia.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 18.11.2011 14:31
super
Magdalena1110 19.08.2011 17:54
pokrojony ma być miąższ
SmacznaPyza 19.08.2011 17:44
niedokładnie napisane, która część arbuza ma być pokrojona i smażona a to najważniejsze
SmacznaPyza 19.08.2011 17:44
niedokładnie napisane, która część arbuza ma być pokrojona i smażona a to najważniejsze
suzana 19.08.2011 16:23
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak