Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

konfitura z aronii

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

aronia 1 kg
cukier 1 kg
woda 1 szklanka
cytryna 1 szt
rum 25 ml

Przepis i sposób przygotowania na: konfitura z aronii

Aronię myjemy odsączamy i wkładamy do gorącego syropu z kilograma cukru i szklanki wody,smażymy na małym ogniu około 20 min poruszając garnkiem.Zostawiamy do ostudzenia i po kilku godzinach ponownie smażymy 15 min na małym ogniu.Dodajemy umytą sparzoną obraną i pokrojoną w cienkie paski cytrynę i smażymy aż konfitura zgęstnieje a owoce staną się szkliste,następnie dodajemy kieliszek rumu mieszamy i rozkładamy do słoików,zakręcamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 19.08.2011 18:48
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak