Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Suflet truskawkowy

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

truskawka 300 g
Biszkopt 100 g
migdały 50 g
jajko 3 sztuki
cukier 125 ml
wino 3 łyżki
sok z kompotu 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Suflet truskawkowy

Dno żaroodpornej formy wyłożyć połową biszkoptów skropić je alkoholem lub sokiem Na biszkopty położyć truskawki Resztę biszkoptów pokruszyć Migdały ze skórki zmielić żółtka utrzeć z cukrem białka ubić na sztywną pianę dodać żółtka do piany na przemian z migdałami oraz pokruszonymi biszkoptami delikatnie wymieszać tą mieszaniną przekryć truskawki i natychmiast wstawić do piekarnika piec 35 minut w średnio nagrzanym piekarniku

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak