Sposób przygotowania

Połówkę małego kalafiora podzielić na małe różyczki, wsypać do garnuszka, dodać 1 łyżeczkę soli, dolać wrzącej wody i gotować 10 minut pod przykryciem, następnie odcedzić i przelać zimną wodą, wyłożyć na talerz. Robimy na różyczkach kalafiora kleksy z mixu majonezu i keczupu. Ugotowane jajko obraćz łupinki, pokroić w plasterki, mały szczypiorek kroimy w krążki i drobno siekamy kawałeczek papryczki. Jajka ułożyć na kalafiorze i posypać szczypiorkiem i papryczką. Czerwoną fasolkę opłukać na sicie zimną wodą, odcedzić i część sypiemy na kalafiora, część układamy wokół talerza. Pomidora kroimy w ósemki i robimy z niego dekorację.. Doprawić solą i pieprzem kolorowym

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Pola2

    piekna i pewnie smaczna
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Weronika_eM

    fajny przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !