Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piernik w polewie czekoladowej

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 40 dkg
margaryna 12 dkg
cukier 25 dkg
jajko 2 szt.
powidła śliwkowe 5 łyżek
kakao 3 łyżeczki
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 1 opakowanie
mleko 1 szklanka
rodzunki 15 dkg
tłuszcz do formy
polewa czekoladowa 1 opakowanie
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Piernik w polewie czekoladowej

Margarynę roztopić i pozostawiamy do ostygnięcia. Do wysokiego naczynia wbić umyte jajka , dodać cukier i zmiksować. Następnie do masy dodać szklankę mleka, kakao, mąkę wymieszaną wcześniej z sodą oraz całym opakowaniem przyprawy do piernika. Delikatnie wymieszać i na koniec dodać powidła śliwkowe. Wlać ostudzoną margarynę, wszystko delikatnie wymieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Wsypać rodzynki i lekko wymieszać. Masę wlać do wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą formy do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180˚C przez 1 godzinę. Po wyjęciu udekorować polewą czekoladową.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Misiakova 16.07.2012 09:40
PYCHOTKA

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak