Sposób przygotowania

Białka ubijamy na sztywno, dodajemy cukier, żółtka i mąkę z proszkiem. Pieczemy ok. 40 minut w temp. 180 stopni. Galaretki rozrabiamy wg. instrukcji. Truskawkowe w jednym pojemniku. Cytrynową i z owoców leśnych oddzielnie. Margarynę ucieramy z cukrem i przemielonym wcześniej serem. Masę dzielimy a pół. Gdy galaretki zaczną gęstnieć cytrynową i z owoców leśnych miksujemy z masą serową. Biszkopt nasączamy wodą z cytryną, następnie wykładamy masę cytrynową( przed wyłożeniem następnej warstwy czekamy aż wcześniejsza stężeje), galaretkę, masę z owoców leśnych i przykrywamy galaretką.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    SyMiki

    pyszny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    wygląda apetycznie
  • 0
    original
    Opublikowano

    joanna43

    bardzo lubię takie ciasta
  • 0
    original
    Opublikowano

    joanna43

    bardzo lubię takie ciasta

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !