Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczony indyk z nadzieniem egzotycznym

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

indyk 1 szt
banan 1 szt
mandarynka 1 szt
figi 2 szt
brzoskwinia 1 szt
papryka czerwona 1 szt
czosnek 1 szt
masło 0,10 kg
sok z pomarańczy 3 łyżki
cynamon 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczony indyk z nadzieniem egzotycznym

Sok z pomarańczy wymieszać z łyżką cynamonu i natrzeć nią całego indyka. Banana, mandarynkę, figi i brzoskwinie drobno pokroić. Czosnek obrać, paprykę oczyścić z nasion i również drobno pokroić. Całość wymieszać. Tak przygotowaną masą nadziać indyka i zaszyć. Piec około trzech godzin w piekarniku, co jakiś czas podlewać indyka pozostałym sosem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak