Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z jajkiem i anchois

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolka szparagowa ,15 kg
papryka żółta 1/2 szt
cebula 1 szt
pomidory 4 szt
jajko 3 szt
ziemniak 1 szt
czosnek 2 ząbki
oliwki 0,05 kg
sok z cytryny
sól
pieprz
zioła
anchois
papryka 1/2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z jajkiem i anchois

Fasolkę umyć, oczyścić i ugotować w osolonej wodzie, odsączyć. Paprykę umyć, osuszyć, usunąć gniazdka nasienne i pokroić w paseczki.Cebule drobno posiekać. Pomidory pokroić na ćwiartki. Jaja ugotować na twardo, obrać i przepołowić. Ugotowanego ziemniaka pokroić w kostkę. Do misy włożyć warzywa, jajka oraz anchois i udekorować oliwkami oraz ziołami. Sok z cytryny wymieszać z oliwą, pieprzem, solą, oraz z zmiażdżonym czosnkiem i tak przygotowanym sosem polać sałatkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

malaczarna23 19.11.2011 10:06
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak