Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

blok zwyczajny

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko w proszku
herbatniki 5
margaryna
cukier 1,5 szkl
kakao 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: blok zwyczajny

Do garnka nalać wody zaledwie tyle by dobrze poryła dno. Dodać margarynę, cukier i kakao, zagotować na malym ogniu cały czas mieszając. Odstawić do wystudzenia ( tak by była możliwość włożenia ręki) . 5 paczek herbatników pokruszyć dokladnie do szerokiego i dużego naczynia. Do \"wystudzonej margaryny z dodatkami wsypać mleko w proszku i herbatniki. Przełożyć do szerokiego naczynia i dokładnie , szybko ugniatać do momentu aż cale mleko się wgniecie. Formę wyłożyć folią i przełożyć blok. Chłodzić w lodówce ok 1 godziny,

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Izabela/bella81 22.08.2011 09:23
dobre
1j1o1l1a1 19.08.2011 13:15
nie ma jak blok własnej roboty :)
ewasylwia 19.08.2011 11:23
pyszne jest takie ciasto
gosia47-47 19.08.2011 09:21
ciekawe
pioge7 19.08.2011 09:15
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak