Sposób przygotowania

Najpierw podgrzać sobie mleko , dodać cukier zmieszać aby się rozpuścił i dodać mąkę 1 łyżkę oraz rozkruszone drożdże. Do wyrośniętych dodajemy żółtka i pozostałe składniki oraz płynne masło i wyrabiamy przez chwilę odkładamy do wyrośnięcia najlepiej przykryte a potem dzielimy je takie kawałki jak mini bułeczki , lekko wyrabiamy i zostawiamy na tacy oprószone mąką , jeszcze pozostawić do wyrośnięcia , w między czasie przygotujmy garnek napełnijmy do połowy wodą ,wstawiamy do gotowania , przykrywamy gazą , umocować na brzegu związując mocno tasiemką gdy woda się zagotuje to kładziemy na gazie pampuchy ja przykryłam miseczką i parujemy do 7 minut.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    uwielbiam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !