Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Groszek ptysiowy

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 1 szklanka
jajko 4
masło 70 g
mąka 1 szklanka
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Groszek ptysiowy

Masło z mlekiem umieszczamy w rondelku mieszamy do całkowitego rozpuszczenia się solimy , następnie dodajemy mąkę i wymieszać aby powstała ładna masa potem wbijamy po jednym jajku i już mieszamy mikserem na najwolniejszych obrotach , przygotować formę, czyli wykładamy papierem - nakładamy za pomocą szprycy, jeśli jej nie posiadamy to musi by łyżeczka kuleczki i zapiekamy nie całą godzinkę w temp. 170 st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

erym 29.04.2014 14:11
musze sama taki zrobic, super!
Teresa7 09.06.2012 18:21
Pycha!
SmacznaPyza 19.08.2011 17:49
jakiej wielkości kuleczki nakładamy?
1j1o1l1a1 19.08.2011 13:17
pracowite ale smakowite:)
agnieszka214 19.08.2011 06:10
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak