Sposób przygotowania

Miękkie masło utrzeć mikserem razem z cukrem pudrem i odrobiną barwnika spożywczego, potem dosypać wszystkie mąki i wyrabiac ciasto rękoma do uzyskania gładkiej, jednolitej masy. Wyrobione ciasto odstawić do lodówki na 30 minut.
Potem rozwałkować podsypująć mąką ziemniaczaną, na placek o grubości mniej więcej 0,5 cm. Wycinać serduszka i układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Piec w piekarniku nagrzanym do 160 stopni przez ok 20 minut.
Galaretkę przygotować wg wskazówek na opakowaniu. Smietan 36% ubić na sztywną pianę dosypując cukier puder, nie za dużo cukru.
Upieczone ciasta oszobić bitą śmietaną i prawie całkiem stężałą galaretką wg uznania

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    jak ślicznie udekorowane ;)))
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    ale wspaniałe :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewasylwia

    piękne
  • 0
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    wyglądają niesamowicie, świetna dekoracja :)
  • 2
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    śliczne i na pewno pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    andzia123

    aj,jakie ładne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kasiax18

    extra

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !