Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zielone jajka

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 8 sztuk
bób 30 dag
sok z cytryny do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zielone jajka

Jajka należy ugotować na twardo w lekko osolonej wodzie, następnie ostudzić je i obrać ze skorupek. Ugotowane jajka pokroić na pół wzdłuż. Bób należy ugotować w osolonej wodzie, osączyć, wystudzić, po obraniu zmiksować. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny, wykładać na jajka porcje masy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 27.01.2014 23:15
ciekawy przepis
IKrakowianka 29.08.2012 22:37
pomysłowe :)
bami 08.07.2012 19:41
Proste i fajne :)
ben-ka 26.10.2011 09:18
z bobem nie robiłam.
Iwusia 30.06.2010 10:15
Fajny przepis :) muszę spróbować :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak