Sposób przygotowania

Pierś z kurczaka, po umyciu i osuszeniu, kroimy na kotlety, które następnie rozbijamy, solimy i obsypujemy przyprawą do drobiu. Owoce na chwilę moczymy w gorącej wodzie, a następnie kroimy na mniejsze części. Do farszu potrzeba odrobinkę mięsa mielonego, tylko żeby owoce się połączyły. Na 2 szklanki owoców wystarczy łyżka mięska. Farsz doprawiamy solą, pieprzem, dokładnie mieszamy i formujemy zawijasy. Żeby zawijasy dobrze się trzymały możemy użyć wykałaczek lub zasznurować. Na patelni lekko podsmażamy, gotujemy w wodzie z kostką bulionową. Gotujemy ok 1 godz na wolnym ogniu.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    pawel6

    Wyglądają rewelacyjnie!
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    pawel6

    Wyglądają rewelacyjnie!
  • 1
    original
    Opublikowano

    przejs

    fajny przepis, uwielbiam połaczenie miesa z owocami
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    rutynka

    mmm palce lizać!
  • 2
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    super
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna_z

    rewelacja
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    piotr20091991@wp.pl

    pycha super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Andysz

    świetne są!!!:))
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pyszne danie !
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    apetycznie wygląda
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    pomysłowy deser
  • 0
    original
    Opublikowano

    Renata22

    ale zmyślny przepis!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Pychota!!!muszę takie zrobić.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !