Sposób przygotowania

Buraki dokładnie myjemy i zwijamy w folię albuminową. Pieczemy ok. 1 godziny w temp. 200°C do miękkości. Następnie upieczone buraczki trzem na małej tarce. Część soku odlewamy. Cebulkę kroimy w kosteczkę. Łączymy z buraczkami, dolewamy ocet i przyprawiamy. Całość dokładnie mieszamy i odstawiamy na godzinkę. Następnie nakładamy buraczki do słoików i pasteryzujemy 10-15 minut.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    smaczniutka!!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    podoba mi się ten przepis:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    jolajka

    przepis fajny, może skorzystam bo buraków u mnie (a raczej u teściwoej) zatrzęsienie
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jolanta_P-S

    U mnie też bardzo obrodziły trzeba sprawdzić
  • 2
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    ciekawy pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    kolejna świetna propozycja :-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    K&J

    Robimy identyczną!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    pieczonych jeszcze nie robiłam, ale spróbuję

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !