Sposób przygotowania

śliwki umyć,usunąć z nich pestki i rozgotować .
Aronię umyć ,dokładnie osączyć z wody i skręcić przez maszynkę,przełożyć do garnka i też rozgotować ,następnie połączyć obie rozgotowane masy owocowe ,dodać cukier i szczyptę soli i tak długo smażyć na małym gazie często mieszając,aż masa zgęstnieje i nabierze takiego brązowego odcienia(dobrze jest to starym sposobem rozłożyć na 2-3dni) .
Gorące konfitury przełożyć do słoiczków,odstawić do ostudzenia.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Renataj

    Ostatnio polubiłam wszystko co z aronią. A konfiturkę z pewnością zrobię ale dopiero na jesień.
  • 0
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    fantastyczne połączenie, musze wyprobować, bo mam mnóstwo aronii

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !