Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tatrzańska zapiekanka

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolka 3 puszki
pomidory z puszki 400 g
cebula 2 szt.
czosnek 2 ząbki
rozmaryn posiekany 2 gałążki
majeranek 3 gałązki
szczypiorek 1 pęczek
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
oscypek 1 średni
szynka 100 g
papryka czerwona 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Tatrzańska zapiekanka

Paprykę pokroić w kostkę i podsmażyć na oliwie razem z posiekaną cebulą. Gdy papryka zacznie mięknąć, dodać czosnek, pomidory z puszki, podkręcić mocno gaz i odparować. Szynkę pokroić w paski i podsmażyć na patelni teflonowej bez tłuszczu. Pastę z papryki i podsmażoną szynkę wymieszać z ugotowaną fasolą, dodać starty
oscypek, paprykę w proszku, rozmaryn, majeranek, pokrojony szczypior .
Popieprzyć. Całość przełożyć do formy do zapiekania, na wierzchu posypać startym oscypkiem + plastrami sera. Zapiekać w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 15-20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota37 02.07.2012 13:16
ciekawy przepis
Elżbieta17 29.01.2012 17:07
super:)
kasienka23 10.12.2011 14:24
pysznie wygląda
Robert10 24.10.2011 16:23
wygląda smakowicie
Krystyna32 23.08.2011 07:48
extra
pawel6 19.08.2011 19:37
Chętnie bym się poczęstował...
evita0007 19.08.2011 19:05
ale pyszności mniami :-)
ewasylwia 19.08.2011 11:24
smakowite
Henryka2 18.08.2011 23:28
Pięknie wygląda.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak