Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos miętowy do pieczonego mięsa.

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięta liście świeże 20 listków
sok z cytryny 2-3 łyżki
jogurt grecki 1 kubek
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sos miętowy do pieczonego mięsa.

Miętę płuczemy, osuszamy i siekamy .
Dodajemy sok z cytryny do jogurtu i wrzucamy posiekaną mięte.
Mieszamy aż wszystko się ze sobą połączy.
Solimy do smaku.
Podajemy do pieczonego mięsa.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 10.02.2014 16:11
fajny przepis ,fajny sosik
Klausia 30.11.2013 17:33
to może być ciekawy dodatek :)
caralajna 18.12.2012 08:25
na pewno nie tylko wzbogaca smak ale poprawia trawienie :)
ziutula
ziutula 04.09.2012 10:42
coś nowego..
Zoso 23.03.2012 19:43
ciekawy sos
Ewa/kalapurtka 16.11.2011 23:21
ciekawy
ben-ka 09.09.2011 08:03
ja też nie miałam okazji próbować takiego sosu.
barbara11561 19.08.2011 08:55
bardzo ciekawy,nie jadłam jeszcze:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak