Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka po bretońsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola biała 1 kg
sól do smaku
boczek 20 dag
cebula biała 1
koncentrat pomidorowy 200 g
Majeranek suszony Prymat
olej do smażenia
kiełbasa śląska 40 dag
Papryka słodka mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka po bretońsku

Fasole moczymy przez całą noc.
Gotujemy w wodzie, w której się moczyła.
Solimy pod koniec gotowania.
Boczek i kiełbasę kroimy na mała kostkę.
Cebule również kroimy w kostkę.
Razem z kiełbasą i boczkiem smażymy na rozgrzanym oleju.
Do ugotowanej fasoli dodajemy zawartość patelni tj, kiełbasę, boczek i cebule.
Dodajmy koncentrat pomidorowy i przyprawiamy do smaku majerankiem, pieprzem najlepiej świeżo mielonym i mieloną papryką.
Dusimy razem około 5-10 minut często mieszając.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 04.08.2013 12:07
moja ulubiona
kuklik 03.06.2012 05:59
a moi domownicy nie lubią buuuuu
zdzislawa2 29.03.2012 14:52
pycha
jeanette_v 18.02.2012 19:36
Fasolkę mogę jeść dniami i nocami, a jeszcze w takim wydaniu,...hmmmm palce lizać.
Izabela/bella81 02.10.2011 21:39
uwielbiam :)
ben-ka 23.08.2011 08:51
ale dawno nie robiłam!:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak