Sposób przygotowania

Fasole moczymy przez całą noc.
Gotujemy w wodzie, w której się moczyła.
Solimy pod koniec gotowania.
Boczek i kiełbasę kroimy na mała kostkę.
Cebule również kroimy w kostkę.
Razem z kiełbasą i boczkiem smażymy na rozgrzanym oleju.
Do ugotowanej fasoli dodajemy zawartość patelni tj, kiełbasę, boczek i cebule.
Dodajmy koncentrat pomidorowy i przyprawiamy do smaku majerankiem, pieprzem najlepiej świeżo mielonym i mieloną papryką.
Dusimy razem około 5-10 minut często mieszając.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    ale dawno nie robiłam!:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    uwielbiam :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    jeanette_v

    Fasolkę mogę jeść dniami i nocami, a jeszcze w takim wydaniu,...hmmmm palce lizać.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zdzislawa2

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    a moi domownicy nie lubią buuuuu
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wacław

    moja ulubiona

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !