Sposób przygotowania

Kotlety dość grube nacinamy w poprzek tworząc kieszonkę.
Skrapiamy sokiem z cytryny i sosem sojowym.
Posypujemy lekko sola i pieprzem i odstawiamy na chwilę .
Z chleba odkrawamy skórkę , resztę kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju na tzw. grzanki.
Cebule kroimy drobno , szczypior siekamy i razem z czosnkiem przeciśniętym przez praskę dodajemy do pieczonego chleba.
Wlewamy bulion ,mieszamy i dusimy koło 4 minut.
Dodajemy ser, doprawiamy do smaku i mieszamy.
Do kieszonek w mięsie nakładamy po równych porcjach farszu.
Spinamy wykałaczkami .
Smażymy kotlety z obu stron na patelni grillowej.
Jeśli takiej nie mamy to smażymy na tradycyjnej na oleju.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Fajny pomysł dla mnie to coś nowego.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    pycha
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    fajny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pyszny pomysl
  • 0
    original
    Opublikowano

    jeta72

    jeszcze takich nie jadłam - czas spróbować :-)
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    bardzo apetyczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !