Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szynka pieczona

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szynka 1 kg
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Szynka pieczona

Mięso myjemy, osuszamy, odcinamy tłuszcz i moczymy w wodzie z solą i przyprawami. Proporcje zależą od uznania, ja stosuje na 1 litr wody 1 łyżeczka soli i 1 łyżeczka przyprawy do wieprzowiny. Mięso moczymy ok 3 godzin. Po namoczeniu mięso lekko osznurować, obsypać przyprawą do wieprzowiny. Piec w rękawie min 1 godz w temp ok 180 stopni.
Rada - zamiast szynki można upiec w ten sposób łopatkę. Doskonale smakuje do kanapek, jako wędlina.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 22.01.2014 09:01
pyszne mięsko
Grazyna0211 01.11.2013 17:49
smaczne mięsko
Malgorzata549 01.09.2013 09:39
smakołyk :)
barbara11561 10.01.2013 22:11
bardzo pyszna:)
Pietruszka 05.01.2013 22:07
pyszna
smakoszek 22.11.2012 18:54
pyszne
Katarzyna59 08.11.2012 11:23
smaczna
miki47 01.10.2012 14:17
mniam
olkaaa 24.05.2012 07:23
uwielbiam
Krystyna32 11.05.2012 09:40
pycha
Ada-Gaba 03.02.2012 13:21
wysmienita
sunnymood 19.11.2011 10:12
Na pewno pyszne:)
daria899 28.10.2011 12:38
smaczna
rutynka 10.10.2011 14:42
wygląda wyśmienicie:)
halinka1011 18.08.2011 19:24
smakowite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak