Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuściane paluchy

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 400 gram
ciasto francuskie 2 opakowania
sól do smaku
pieprz do smaku
cebula 1 sztuka
olej do smażenia
jajko 1 sztuka.

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuściane paluchy

kapustę gotujemy gdy zmięknie odcedzamy. cebule obieramy i kroimy w kostkę . Podsmażamy dodajemy kapustę i podsmażamy. z ciasta wycinamy kwadraty 20 na 20 cm. nakładamy farsz i zwijamy. paluchy smarujemy rozmaconym jajkiem. Pieczemy ok 30 minut w 190 stopniach

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AGNIESZKA144 16.02.2012 15:49
pycha
Sylwia56
Sylwia56 24.01.2012 15:57
pycha
Mati13 24.12.2011 13:15
dobre
szyba 18.08.2011 19:07
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak