Sposób przygotowania

Plastry cukini doprawić przyprawą pikantną na grill i pokropić 1 łyżką oliwy z oliwek. 2 łyżki mieszanki ziaren zmielić i wymieszać z 1 łyżką bułki tartej. Parówkę pokroić w ok. 1 cm plasterki. Jajko wymieszać z mlekiem, doprawić solą i pieprzem, zamaczać w nim plasterki parówki, a następnie obtaczać je dokładnie w mieszance ziaren i bułki tartej. Rozgrzać patelnię grillową, cukinię grillować z obu stron aż odcisnąć się na niej paski od grilla. Wyłożyć je na talerzu, w środku pozostawiając puste miejsce. Wlać na patelnie drugą łyżkę oliwy, kłaść na patelni panierowane plasterki parówki, grillować na złoto z obu stron, wyłożyć na cukini, udekorować ćwiartkami pomidora i piórkami z pomarańczowej papryczki

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    szyba

    świetny przepis
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Pola2

    apetyczny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Koper

    kolorowo i ciekawie na talerzu :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !