Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone z puree ziemniaczanym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
mięso mielone 60 dag
cebula 3 szt
marchew 2 szt
natka pietruszki 1 pęczek
jajko 2 szt
masło 4 łyżki
olej 4 łyżki
czosnek 3 ząbki
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
Papryka ostra mielona Prymat do smaku
oregano do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
Gałka muszkatołowa mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone z puree ziemniaczanym

1. Ziemniaki obierz i ugotuj w osolonej wodzie. Odcedź, utłucz z masłem. Cebule i czosnek posiekaj. Marchew pokrój w kostkę. Warzywa podsmaż na oliwie, dodaj mięso. Smaż 3 min. Wlej pół szklanki wody, dopraw solą, pieprzem, paprykami i oregano. duś 10 min.
2. Wymieszaj ziemniaki z jajkami i posiekaną natką, dopraw sola, pieprzem oraz gałką. Do formy żaroodpornej włóż masę mięsną, przykryj ziemniakami. Piecz 40 min w 190 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 16.11.2013 00:03
pyszne mielone
Wafelek2601 16.11.2012 09:34
Bardzo dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak