Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mintaj w serowej panierce

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwiczki z mintaja 4 szt
jajko 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szkl
parmezan starty 5 dag
mąka wg uznania
sok z cytryny wg uznania
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Mintaj w serowej panierce

1. Polędwiczki z mintaja rozmroź na dolnej półce w lodówce. Polej sokiem wyciśniętym z cytryny i odstaw z powrotem do lodówki na 30 min.
2. Bułkę tartą wymieszaj z serem, szczyptą soli i pieprzu. Rybę oprósz mąką, panieruj w jajkach oraz bułce tartej. Smaż na rozgrzanym oleju na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 21.07.2012 14:19
Pycha.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak