Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krewetki koktajlowe w panierce

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

krewetki koktajlowe 200 gram
Bułka tarta klasyczna Prymat 300 gram
jajko 1 sztuka
mąka 100 gam
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Krewetki koktajlowe w panierce

Krewetki rozmrażamy. Wrzucamy je kolejno do mąki, rozbełtanego jajka z przyprawami i kolejno do bułki tartej. Najlepiej zrobić podwójną panierkę. Smażymy na głębokim oleju z obu stron. Przed podaniem położyć na papierze śniadaniowym i odsączyć z tłuszczu. Najlepiej smakuje z ostrymi sosami:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wojt@s
Wojt@s 16.03.2012 13:58
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak