Sposób przygotowania

Kurczaka dokładnie myjemy, dzielimy na części wycinamy nadmiar skóry i tyle tłyszczu ile damy radę.
Mieso nacieramy solą i pieprzem oraz czosnkiem przeciśniętym przez praskę i układamy w naczyniu żarodopornym.
Obie cytryny dokładnie myjemy. Jedną kroimy w plastry i układamy na kurczaku.
Z drugiej cytryny ścieramy skórkę i wrzucamy do bulionu, sok c cytryny wyciśkamy do bulionu. Cebulę obierami i kroimy w drobną kostkę, dorzucamy do bulionu. Na koniec dorzucamy tymianek. Dokładnie mieszamy i zalewamy tym kurczaka w naczyniu żaroodpornym.
Pieczemy w 180 stopniach ok godziny.
Kurczak wychodzi delikatny, bardziej ugotowany jak upieczony. Możemy podawać z ryżem

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    świetny przepis :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !