Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sernik wiedeński

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

maliny świeże 30 dag
jajko 7
masło 1 kostka
cukier puder 1 szklanka
cukier wanilinowy 1 torebka
budyń waniliowy
ser biały 1 (mielony)

Przepis i sposób przygotowania na: sernik wiedeński

Żółtka utrzeć z masłem, cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Dodać ser, proszek budyniowy oraz maliny oprószone mąką. Następnie dodać ubite na sztywno białka i delikatnie wymieszać z powstała masą serową. Przelać do tortownicy i piec ok. 50 minut. przed podaniem posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorotka0000025 01.12.2013 13:32
lubie takie ciasto
iknbozka 10.02.2012 17:06
pycha
Dorian 18.08.2011 08:53
moje ulubione ciasto...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak