Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Risotto pieczarkowe z kurczakiem i szpinakiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 2
szpinak 300 gram
pieczarki 500 gram
ryż do risotto 500 gram
sól
pieprz
cebula biała 2
bulion drobiowy 1 litr

Przepis i sposób przygotowania na: Risotto pieczarkowe z kurczakiem i szpinakiem

Do dużego garnka nalewamy i rozgrzewamy oliwę, dodajemy kurczaka pokrojonego w drobne kawałki. Smażymy do lekkiego koloru, dalej dodajemy pieczarki pokrojone w ćwiartki i cebulę w kostkę, smażymy aż cały płyn wyparuje. Dodajemy sól i pieprz do smaku, zostawimy na wolnym ogniu przez 3 minuty. Dalej wlewamy bulion drobiowy (3 kostki na litr) i dodajemy ryż, po 3 minutach szpinak. Wszystko gotujemy do momentu aż ryż zaapsorbuje bulion. Dodajemy sól i pieprz do smaku, jeśli konieczne i gotowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak