Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zapiekanki z kurkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kurki 200 g
cebula 1 sztuka
ząbek czosnku 1 sztuka
masło do smażenia
masło
kiełbasa podwawelska 200 g
bagietka 1 sztuka
sól do smaku
ser gouda 200 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: zapiekanki z kurkami

Kurki oczyścić pokroić na kawałki
Cebule pokroić, czosnek wycisnąć przez praskę. Kiełbasę pokroić w 1cm kostkę
Rozgrzać patelnie, dodać masło, cebule i czosnek, zeszklić, dodać kiełbasę.
Dodać kurki i podsmażyć. Dodać sól i pieprz do smaku.
Nagrzać piekarnik do 180C
Bagietkę pokroić na kawałki, posmarować masłem.
Nałożyć farsz, posypać z wierzchu tartym serem.
Zapiekać aż ser się rozpuści.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak