Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Trufle

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czekolada mleczna 1 tabliczka
czekolada biała 1 tabliczka
mleko skondensowane słodzone 1/2 szklanki
żółtko jajek 2 sztuki
herbatniki 20 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Trufle

Czekoladę mleczną połamać na kawałki, wrzucić do mleka zagęszczanego i stopić w kąpieli wodnej, wymieszać. Dodać żółtka i rozmieszać. Schłodzić. Jak masa zacznie gęstnieć, dodać pokruszone herbatniki i pokrojoną na bardzo małe kawałki białą czekoladę. Wymieszać. Masę kłaść na talerz wyłożony folią aluminiową małymi porcjami za pomocą dwóch łyżeczek. Schładzać w lodówce 3-4 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marlena/Kinia 06.10.2011 15:39
pysznie wygląda i na pewno smaczne
Teresa12 29.09.2011 19:26
dobre sama to robie
Jolanta_P-S 20.08.2011 18:37
oj kusisz , chyba sie wproszę
Weronika_eM 18.08.2011 21:11
pyszności
halina17 18.08.2011 17:38
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak