Sposób przygotowania

Mąkę przesiać na stolnicę dodać ½ kostki masła. I posiekać nożem. Dodać jajko i 3 łyżki cukru. Zagnieść ciasto i schładzać w lodówce ok. 30 minut. następnie powstałym ciastem wylepić blachę. Resztę masła utrzeć razem z cukrem i cukrem waniliowym. Dodać żółtka. A następnie kaszę i proszek budyniowy. Na końcu dodać pianę z białek, ser i maliny. Całość delikatnie wymieszać. Masę serową wylać na ciasto i piec ok. godzinki. po wystudzeniu i przed podaniem posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    kasiurek

    musi być pyszniutki, uwielbiam maliny
  • 1
    original
    Opublikowano

    kasiurek

    musi być pyszniutki, uwielbiam maliny
  • 2
    original
    Opublikowano

    kasiurek

    musi być pyszniutki, uwielbiam maliny
  • 1
    original
    Opublikowano

    kasiurek

    musi być pyszniutki, uwielbiam maliny
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Piotrek3

    Piana lepiej się ubije jeśli dosypiemy do niej szczypte soli.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !