Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schabowy w otrębach

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kotlety schabowe 4 szt
białko 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/4 szkl
otręby pszenne 1/4 szkl
jogurt naturalny 5 łyżek
Musztarda miodowa Prymat 2 łyżki
szczypiorek 1 łyżka
sok z cytryny do smaku
olej 1 łyżka
czosnek 2 ząbki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Schabowy w otrębach

1. Sok z cytryny wymieszaj z czosnkiem, solą i pieprzem. Posmaruj kotlety, chłodź 30 min. Otręby wymieszaj z bułką tartą, jogurtem, musztardą i szczypiorkiem. Białka roztrzep.
2. Kotlety obtocz w białkach, smaruj panierką, dociśnij ją do mięsa. Ułóż na blasze posmarowanej olejem. Piecz 20 min w 200 stopniach. Podawaj z pieczonymi ziemniakami i pomidorami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 21.01.2014 07:23
muszę takiego zrobić
fotoviderek 03.06.2013 07:24
Pyszne danie :)
meg1984 07.05.2013 18:25
w otrębach ciekawe jak smakuja
aisza1 07.05.2013 07:40
zjadła bym taki schabik
mariel78 09.09.2012 20:12
super
Pacia 02.10.2011 20:10
brzmi smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak