Sposób przygotowania

Galaretkę o smaku pomarańczowym rozpuścić w 250 ml wrzącej wody. Do szklanych pucharków wlać po 4 łyżki galaretki i wstawić je do lodówki do stężenia, następne 4 łyżki wlać do metalowej miseczki i również wstawić do stężenia (z tej galaretki zrobimy dekorację). Jogurt z musem i ziarnami przełozyć do miski, dodać rodzynki, gdy galaretka zaczyna tężeć wlewamy ją do jogurtu, zostawiając z 2 łyżki i mieszamy (ale niezbyt dokładnie, mogą zostać lekkie smugi) i wylewamy do pucharków na stężałą galaretkę. Z pozostałej galaretki robimy krople na masie jogurtowej (kapiemy tężejącą galaretką po powierzchni). Następnie na tarce do parmezanu ścieramy kruche ciasteczko, po połowie na deser Wyciągamy miseczkę ze stężałą galaretką i za pomocą widelca drapiemy, rozdrabniając na mniejsze cząstki, rozdrobnioną galaretką robimy dekorację, na środku kładziemy jej dużo, po troszkę wokół rantu. Ponownie wstawiamy deser do lodówki by dobrze się schłodził.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Pyszne, szybkie, tanie i orzeźwiające. Mniam:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Pola2

    mniam, mniam
  • 0
    p8230976
    Opublikowano

    monika141

    pychota
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pychota
  • 0
    original
    Opublikowano

    KasiaK90

    pyszności

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !