Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tygrysie krewetki w panierce

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

krewetki tygrysie 150 gram
mąka 50 gram
Bułka tarta klasyczna Prymat 100 gram
mleko do smaku
jajko 1 sztuka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Tygrysie krewetki w panierce

Krewetki rozmrażamy. Wrzucamy je kolejno do mąki, rozbełtanego jajka z mlekiem i przyprawami i kolejno do bułki tartej. Najlepiej zrobić podwójną panierkę. Smażymy na głębokim oleju z obu stron. Przed podaniem położyć na papierze śniadaniowym i odsączyć z tłuszczu. Najlepiej smakuje z ostrymi sosami:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewa84 12.12.2011 11:13
pycha
sylwia / sytofala 19.08.2011 13:22
chodzą za mną krewetki , może w końcu spróbuję

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak