Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

konfitura bananowa

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 1/2 kg
woda 1 szklanka
cytryna 1 szt
banan 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: konfitura bananowa

Banany obieramy ze skórki i kroimy na plasterki skrapiamy sokiem z cytryny i wkładamy do gorącego syropu ugotowanego z cukru szklanki wody i soku z cytryny.Smażymy na małym ogniu przez 15 min aż staną się szkliste.Przekładamy do wyparzonych słoików i zakręcamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorotka0000025 25.09.2011 15:22
nigdy nie jadlam a nie ciemnieje?
IlonaAlbertos 19.08.2011 21:14
Ciekawa konfitura, muszę wypróbować.
Iwusia 18.08.2011 23:20
pysznie sie zapowiada

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak