Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

cebula kandyzowana

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula czerwona 1/2 kg
miód 5 dkg
ocet winny 1/2 szklanki
wino czerwone wytrawne 3/4 szklanki
sól
pieprz
oliwa 1/4 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: cebula kandyzowana

Cebulę obieramy,kroimy w pół talarki solimy i dusimy na oliwie aż cebula stanie się szklista,następnie dodajemy miód ocet winny wino sól i pieprz i dusimy razem pół godziny na małym ogniu.Rozkładamy do słoików,zakręcamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorotka0000025 20.11.2011 16:31
ciekawa
dorotka0000025 20.11.2011 16:31
ciekawa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak