Sposób przygotowania

Jarzębinę myjemy wrzucamy do wrzącej wody i gotujemy 10 min,odcedzamy zalewamy dwiema szklankami wody dodajemy cukier i smażymy na małym ogniu poruszając garnkiem.,dodajemy umyte obrane ze skórki jabłka pokrojone w kostkę oraz skropione sokiem z cytryny.Po kilku minutach smażenia zdejmujemy z ognia i studzimy.Smażenie konfitur powtarzamy trzy krotnie aż owoce staną się szkliste.Na koniec dodajemy brandy mieszamy i gorące przekładamy do słoików,zakręcamy i odstawiamy do góry dnem do wystygnięcia.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    interesujące:) i...wierzę, że smaczne:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    extra

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !