Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

konfitura z malin

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

maliny świeże 1 kg
cukier 1/2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: konfitura z malin

Maliny myjemy zasypujemy szklanką cukru i odstawiamy na noc aby puściły sok,następnie sok odlewamy i dodajemy do niego resztę cukru i gotujemy syrop.Do lekko ostudzonego syropu wkładamy maliny i smażymy na małym ogniu poruszając garnkiem.Gorące konfitury rozkładamy do słoików zakręcamy i odwracamy do góry dnem do ostygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorotka0000025 09.09.2011 12:48
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak